DEN 20.
SNÍDANĚ PRO 20. DEN
Pohanka s jogurtem a borůvkami
2 porce
Ingredience:
60 g pohanky
lžička medu
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 polévková lžíce borůvek
špetka skořice
Postup:
Pohanku dáme do hrnce, zalijeme ji osolenou vodou cca 1 cm pod okraj nádoby a vodu přivedeme k varu. Vaříme ji 6 min. a poté ji necháme ve vodě nabobtnat a vychladnout. Díky tomu neztratí žádné důležité minerální a výživné látky. Následně ji smícháme s MILKO Řeckým jogurtem 0 % tuku a medem. Směs vložíme do misky, ozdobíme borůvkami nebo jiným ovocem a posypeme skořicí.
Tip na pohyb
Sedněte si rovně na židli, ať máte ramena v úrovni kyčlí. Paty i špičky dejte k sobě a kolena jsou pod úrovní hrany stolu. Ruce pak předpažte a bez předklonění zad se snažte dosáhnout do poloviny stolu. Opakujte během dne 3×.
SVAČINA PRO 20. DEN
Hustý MILKO dort
1 porce
Ingredience:
Korpus:
250 g sušenek (např. BeBe, čajové, apod.)
180 g rozpuštěného MILKO másla
Náplň:
4 MILKO Řecké jogurty 0 % tuku
3 MILKO Žervé z Poděbrad krémové
250 g MILKO tvaroh polotučný
1 želatinový ztužovač
100 g cukru – dle chuti
1 vanilkový cukr
vanilkový extrakt
2 lžičky citronové šťávy
Postup:
Korpus:
Sušenky rozmixujeme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs uhladíme v dortové formě a dáme chladit.
Náplň:
MILKO Žervé, Řecký jogurt a tvaroh smícháme v hladký krém. Dochutíme cukrem, citronovou šťávou případně vanilkovým extraktem.
Směs na želatinový ztužovač rozmícháme ve 100 ml vlažné vody a minutu šleháme metličkou. Postupně zašleháme 2-3 lžíce krému a poté domícháme se zbytkem krému. Dosladíme, je-li potřeba.
Krémovou směs naneseme na korpus a dáme chladit.
Vychlazený dort ozdobíme jahodami nebo jiným ovocem. Dortík necháme alespoň 2 hodiny vychladit a můžeme servírovat.
Tip na pohyb
Během televizních přestávek si udělejte 30× sedy lehy.
VEČEŘE PRO 20. DEN
Hovězí kebab s okurkovo-jogurtovou omáčkou
1 porce
Ingredience:
450 g hovězího mletého masa
½ salátové okurky
2 stroužky česneku
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
petržel
snítka máty (jak kdo má rád)
2 vejce
2 lžičky citronové šťávy
2 lžíce kokosové mouky
lžíce olivového oleje
¼ hrnku piniových oříšků
pepř a sůl
Postup:
Maso, vejce, rozdrcený česnek, kokosovou mouku, nadrobno nakrájené oříšky a petržel smícháme v masovou směs. Z ní pak rukama děláme šišky, které nabodneme na špejle a dáme do trouby péct na 180 °C. Po 15 min. otočíme a necháme péct ještě 5 min.
Jogurtovou omáčku pak připravíme smícháním MILKO Řeckého jogurtu 0 % tuku s citronovou šťávou, na malé kostičky nakrájenou okurkou, nadrobno nasekanou mátou, solí a pepřem.