husta vyzva

1

husta vyzva

2

husta vyzva

3

husta vyzva

4

husta vyzva

5

husta vyzva

6

husta vyzva

7

husta vyzva

8

husta vyzva

9

husta vyzva

10

husta vyzva

11

husta vyzva

12

husta vyzva

13

husta vyzva

14

husta vyzva

15

husta vyzva

16

husta vyzva

17

husta vyzva

18

husta vyzva

19

husta vyzva

20

husta vyzva

21

  Pravidla IG soutěží   Pravidla FB soutěží

DEN 18.

SNÍDANĚ PRO 18. DEN

Jogurtová pochoutka

2 porce

Ingredience:
150 g mraženého ovoce (dle chuti, maliny, borůvky, jahody, nebo směs různých)
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 polévková lžíce medu

Postup:

Než začneme s přípravou, ovoce nerozmrazíme, necháme je do poslední chvíle v  mrazáku. I MILKO Řecký jogurt 0 % tuku vyndáme z lednice těsně před přípravou.

Mražené ovoce dáme do kuchyňského robota a rozmixujeme. Přidáme MILKO Řecký jogurt 0 % tuku, med a cca 1 minutu mixujeme, aby se chutě pořádně promíchaly. Podle chuti můžeme ještě přidat další lžíci medu. Zbylou směs můžeme přelít do speciálních formiček a nechat zmrazit.

milko

Tip na pohyb

Zkuste si dnes pohlídat, abyste ušli alespoň 10 000 kroků.

milko

SVAČINA PRO 18. DEN

Jogurtový dortík s meruňkami

1 porce

Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
piškoty
meruňkový kompot
meruňkové pyré
müsli

Postup:
Do sklenice nasypeme na dno pár piškotů. Na ně nandáme vrstvu meruňkového pyré. Následuje vrstvu MILKO Řeckého jogurtu 0 % tuku, na který dáme opět vrstvu piškotů. Pak naskládáme nakrájenou meruňku z kompotu a zakápneme trochou kompotové šťávy, aby se piškoty nasákly. Dále vrstvíme a navrch posypeme müsli.

Tip na pohyb

Během toho, co na něco nebo na někoho čekáte, případně během pauzy udělejte 2× 10 dřepů. Můžete i s výskokem.

VEČEŘE PRO 18. DEN

Buchtičky s jogurtovo-pudingovým krémem

1 porce

Ingredience:
Buchtičky:
35 g MILKO Másla
165 g špaldové hladké mouky
21 g droždí
70 ml mléka
30 g cukru
1 menší vejce
špetka soli
citronová kůra

Krém:
2 MILKO Řecké jogurty 0 % tuku
5 lžic vanilkového pudingu
750 ml mléka
cukr podle chuti, případně jiné sladidlo

Postup:
Do mísy vsypte mouku a vytvořte si uprostřed hromádky důlek, do kterého vlijete vlažné mléko a rozdrobíte do něj droždí. Z krajů hromádky vmíchejte do mléka trošku mouky a vytvořte tak hustější těstíčko. Přikryjte mísu utěrkou a nechte zhruba 30 minut odležet, aby vzešel kvásek. Do misky poté přidejte rozpuštěné MILKO Máslo, cukr, vejce, kůru z citronu a špetku soli a vypracujte těsto, které nechte minimálně hodinu vykynout.
Z vykynutého těsta tvořte malé kuličky, dejte je do pekáče vyloženého pečicím papírem. Mezi kuličkami udělejte trošku rozestupy, protože se v troubě zvětší. Nakonec buchtičky potřete trochou rozpuštěného MILKO Másla. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 175 °C cca na 30 minut. Zatímco se buchtičky pečou, připravte krém. V hrnci zahřejte mléko, za stálého míchání do něj přidejte vanilkový puding a cukr. Jakmile směs zhoustne, odstavte z plotny a vmíchejte MILKO Řecký jogurt bílý 0 % tuku.

milko