DEN 16.
SNÍDANĚ PRO 16. DEN
Jogurtové palačinky
2 porce
Ingredience:
1 vejce
140 g MILKO Řecký jogurt 0% tuku
100 g hladké špaldové mouky
cca 100 ml mléka
špetka soli
marmeláda
Postup:
Vejce rozklepněte do misky, přidejte jogurt, mléko, mouku a špetku soli. Všechny suroviny metličkou důkladně smíchejte. Na pánvi, kterou můžete postříkat nebo potřít olejem, opékejte palačinky z obou stran dozlatova. Hotové palačinky potřete marmeládou. Recept vychází na dvě porce.
Tip na pohyb
Po cestě do práce a z práce vystupte o zastávku dřív a projděte se.
SVAČINA PRO 16. DEN
Tuňákovo cizrnový salát s jogurtovým dresinkem
1 porce
Ingredience:
150 g tuňáka ve vlastní šťávě
200 g cizrny ve slaném nálevu
ledový salát
cherry rajčátka
okurka
280 g MILKO Řecký jogurt 0% tuku
30 g arašídového másla
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce olivového oleje
citrónová šťáva
sůl
pepř
Postup:
Ledový salát nakrájejte a přesuňte do talíře. Přidejte cherry rajčátka a nakrájenou okurku. Cizrnu důkladně propláchněte ve studené vodě a přidejte k zelenině. Tuňáka slijte a také přidejte. Na dresink v misce smíchejte jogurt, arašídové máslo, hořčici, olivový olej, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Salát polijte připraveným dresinkem a podávejte. Recept vychází na dvě porce.
Tip na pohyb
I pro sedavé zaměstnání tady máme super cvik. Na opěrky položíme dlaně a chodidla mírně nadzdvihneme nad podlahu. Natáhneme ruce, zvedneme zadek ze židle a pokrčením loktů se pouštíme celým tělem dolu a zase nahoru. Takto opakujte 10×. Dalším jednoduchým cvikem je takzvaný židlotoč. Dejte ruce na stůl, nadzdvihněte nohy a točte pánví ze strany na stranu. Takto se otočte 20×.
VEČEŘE PRO 16. DEN
Obalovaný květák v těstíčku
1 porce
Ingredience:
1 velký květák
1 vejce
140 g MILKO Řecký jogurt 0% tuku
30 g hladké špaldové mouky
špetka soli
cca 80 g strouhanky
Postup:
Květák rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě do poloměkka. Mezitím si v misce smíchejte vejce, jogurt, mouku a špetku soli. Uvařený květák obalte v připraveném těstíčku a následně ve strouhance. Obalený květák postříkejte olejem a pečte v horkovzdušné fritéze nebo v troubě na 180 °C cca 20 minut (dozlatova). Květák podávejte například s vařenými brambory. Recept vychází na tři porce.