DEN 13.
SNÍDANĚ PRO 13. DEN
Slané zapečené tousty
2 porce
Ingredience:
6 plátků celozrnného toustového chleba
1 vejce
140 g MILKO Řecký jogurt 0% tuku
30 g šunky
jarní cibulka
sůl
pepř
Postup:
Šunku nakrájejte na kostičky a smíchejte ji v misce s vejcem, jogurtem, jarní cibulkou, solí a pepřem. Pomocí lžíce vytlačte do toustového chleba důlek a naplňte je připravenou směsí. Tousty dejte zapéct do horkovzdušné fritézy nebo do trouby na 180 °C 15–20 minut. Recept vychází na dvě porce.
Tip na pohyb
Čekáte dlouho? Využijte čas k pohybu a zpevnění těla. Ve stoje zatínáme a uvolňujeme pánev. Cvik opakujte 20×.
SVAČINA PRO 13. DEN
Špenátové smoothie
1 porce
Ingredience:
hrst baby špenátu
100 g mraženého manga
140 g MILKO Řecký jogurt 0% tuku
20 g čekankového sirupu
Postup:
Všechny suroviny přesuňte do mixéru a rozmixujte dohladka.
Tip na pohyb
Vyšlápněte dnes alespoň 6 pater schodů.
VEČEŘE PRO 13. DEN
Dukátové buchtičky s krémem
1 porce
Ingredience:
140 g špaldové mouky
140 g MILKO Řecký jogurt 0% tuku
10 ml řepkového oleje
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli
30 g vanilkového pudinkového prášku
400 ml mléka
1 lžíce cukru
Postup:
V misce smíchejte mouku, jogurt, olej, kypřicí prášek a špetku soli. Z těsta vyválejte hady a nakrájejte na buchtičky. Buchtičky pečte na 180 °C v horkovzdušné fritéze cca 6 minut nebo v troubě na 180 °C cca 15 minut.
Mezitím si uvařte pudink z mléka, pudinkového prášku a cukru. Recept vychází na dvě porce.