DEN 9.
SNÍDANĚ PRO 9. DEN
Lívance se sirupem a ovocem
2 porce
Ingredience:
90 g celozrnné špaldové mouky
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli
1 vejce
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
100 ml polotučného mléka
čekankový sirup
různé ovoce (jahody, hrozny, borůvky…), na které máme chuť
Postup:
Zhněteme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, mléko a MILKO Řecký jogurt 0 % tuku do hladkého těsta. Necháme ho asi 5 minut odpočinout. Pokud se vám bude zdát těsto husté, můžete přidat ještě trochu mléka. Lívance pak smažíme z obou stran a podáváme je polité sirupem. Ovoce si k lívancům nakrájíme na kostičky (můžeme si udělat i takový menší mix). Recept vychází na 3 porce.
Tip na pohyb
Během čištění zubů nebo například ve výtahu stůjte na jedné noze alespoň 10 vteřin, a poté prostřídejte nohy.
SVAČINA PRO 9. DEN
Jogurtová pochoutka
1 porce
Ingredience:
150 g mraženého ovoce (dle chuti, maliny, borůvky, jahody, nebo směs různých)
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 polévková lžíce medu
Postup:
Než začneme s přípravou, ovoce nerozmrazíme, necháme je do poslední chvíle v mrazáku. I MILKO Řecký jogurt 0 % tuku vyndáme z lednice těsně před přípravou.
Mražené ovoce dáme do kuchyňského robota a rozmixujeme. Přidáme MILKO Řecký jogurt 0 % tuku, med a cca 1 minutu mixujeme, aby se chutě pořádně promíchaly. Dle chuti můžeme ještě přidat další lžíci medu. Zbylou směs můžeme přelít do speciálních formiček a nechat zmrazit.
Tip na pohyb
Dávejte nebo vyndavejte z myčky dnes nádobí v pozici dřepu. Držte rovná záda. Pokud nemáte myčku, můžete stejně tak využít pračku, nebo například vyndavání věcí z poliček.
VEČEŘE PRO 9. DEN
Kuskus s pikantními krůtími nudličkami
1 porce
Ingredience:
200 g krůtího masa
1 cibule
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 rajský protlak
olivový olej
chilli omáčka
cibule
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme MILKO Řecký jogurt 0 % tuku, rajčatový protlak, 2 lžíce olivového oleje a zakápneme chilli omáčkou. Vše promícháme a necháme alespoň hodinku uležet. Osmažíme nakrájenou cibuli a dáme ji stranou. Pak na pánvi orestujeme naložené maso. Jako přílohu podáváme kuskus uvařený ve vývaru. Nakonec vše posypeme osmaženou cibulkou.