DEN 7.
SNÍDANĚ PRO 7. DEN
Tiramisu na lehko
1 porce
Ingredience:
dětské piškoty
půl šálku espressa
2 lžíce rumu
½ hrnku odtučněného mléka
lžíce medu
2 MILKO Řecké jogurty 0 % tuku
kakao
Postup:
Smícháme MILKO Řecké jogurty 0 %, mléko a med. Směs uhněteme do hladka. Na dno misky vyskládáme piškoty a pokapeme je espressem smíchaným s rumem. Na ně dáme polovinu jogurtové směsi. Pak přidáme druhou vrstvu piškotů namočených v rumu s espressem. Na to rozetřeme zbytek jogurtové směsi, kterou nakonec posypeme kakaem. Přes noc necháme uležet v lednici.
Tip na pohyb
Pusťte si dynamickou hudbu (salsa, rock) a zatancujte si minimálně 20 min. Nemusíte znát kroky, jen se nechte unášet tóny a spontánně tančete.
SVAČINA PRO 7. DEN
Pohanka s jogurtem a borůvkami
2 porce
Ingredience:
60 g pohanky
lžička medu
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 polévková lžíce borůvek
špetka skořice
Postup:
Pohanku dáme do hrnce, zalijeme ji osolenou vodou cca 1 cm pod okraj a vodu přivedeme k varu. Vaříme ji 6 min. a poté ji necháme ve vodě nabobtnat a vychladnout. Díky tomu neztratí žádné důležité minerální ani výživné látky. Následně ji smícháme s MILKO Řeckým jogurtem 0 % tuku a medem. Směs vložíme do misky, ozdobíme borůvkami nebo jiným ovocem a posypeme skořicí.
Tip na pohyb
Najděte si pohodlnou polohu, ideálně vleže na zádech, abyste získali lepší rozsah pohybu.
Pomalu se nadechujte do břicha po dobu čtyř sekund. Břicho by se mělo zvednout, zatímco hrudník jen minimálně nebo vůbec.
Vydechujte čtyři sekundy nebo déle. Zopakujte alespoň 5x.
VEČEŘE PRO 7. DEN
Brokolicová čína
1 porce
Ingredience:
300 g kuřecích prsou
2 velké cibule
1 brokolice
hrášek
1 bílek
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
0,5 dl rostlinného oleje
špetka soli a pepře
lžička sójové omáčky
citronová šťáva
Postup:
Prsa nakrájíme na nudličky, marinujeme v rozšlehaném MILKO Řeckém jogurtu 0 % tuku a bílku a opečeme na oleji. Cibule nakrájíme na nudličky, opečeme na oleji a přidáme na malé růžičky rozebranou brokolici. Asi pět minut opékáme. Přidáme hrášek, osolíme, ochutíme sójovou omáčkou a citronovou šťávou.