DEN 6.
SNÍDANĚ PRO 6. DEN
Jablkový salát s jogurtem
2 porce
Ingredience:
1 větší jablko
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 lžíce citronové šťávy
kávová lžička medu
1 lžíce brusinkového kompotu
Postup:
Dobře omytá jablka zbavená jádřinců, okvětí a stopek nakrájíme na příčné a tenké plátky. Med rozšleháme s MILKO Řeckým jogurtem 0 % tuku a citronovou šťávou. Kolečka jablek si naaranžujeme na talířky, polijeme jogurtovou směsí a ozdobíme kompotovaným ovocem, např. brusinkami.
Tip na pohyb
Při přípravě lívanců použijte místo mixéru metlu nebo vařečku.
SVAČINA PRO 6. DEN
Avokádová pomazánka s rajčatovým salátem
2 porce
Ingredience:
zralé avokádo
kyselá okurka
4 lžíce MILKO Řeckého jogurtu 0 % tuku
sůl, pepř
cherry rajčátka
pažitka
červená cibule
kapka olivového oleje
proteinový/lisovaný chlebík – prostě něco zdravě dietního 🙂
Postup:
Avokádo v misce rozmačkáme vidličkou a přidáme na jemno nakrájenou kyselou okurku. Přidáme MILKO Řecký jogurt 0 % tuku, osolíme, opepříme. Pořádně ingredience promícháme.
Pokrájíme rajčátka, přidáme trochu na jemno nakrájené cibule, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Salátovou směs pořádně promícháme.
Na chlebík namažeme avokádovou pomazánku, posypeme salátem a navrch trochu pokrájenou pažitkou.
Tip na pohyb
Sedněte si rovně na židli, chyťte se sedátka a 30× zvedněte propnuté nohy nahoru a dolů.
VEČEŘE PRO 6. DEN
Dvakrát pečené brambory
1 porce
Ingredience:
6 středně velkých brambor
½ hrníčku mléka
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
50 g másla
1 česnek
pažitka (případně nasekaný pórek)
sůl
pepř
150 gramů tvrdého sýra
Postup:
Předehřejte si troubu na 180 °C, brambory omyjte, ponechte se slupkou a na několika místech propíchněte vidličkou. Vložte je na talíři do mikrovlnky na 10 minut, aby mírně změkly. Během těch 10 minut je jednou otočte, aby se obě strany prohřály rovnoměrně. Až brambory z mikrovlnky zchladnou, abyste s nimi mohli pracovat, rozpulte je. Lžící vydloubněte půlku brambory tak, aby okraje zůstaly cca centimetr silné. Vydloubnutou část brambor dejte do mísy a smíchejte s MILKO Řeckým jogurtem 0 % tuku, s mlékem, změklým máslem, česnekem a bylinkami, osolte a opepřete. Vytvořenou hmotou plňte bramborové půlky. Půlky naskládejte na plech s pečicím papírem a posypte je strouhaným sýrem. Pečte cca půl hodiny.