DEN 5.
SNÍDANĚ PRO 5. DEN
Vločky s jogurtem, ořechy a malinami
2 porce
Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 polévková lžíce rozdrcených vlašských a lískových ořechů
lesní med
4 ks malin
4 polévkové lžíce vloček (ovesných, pohankových, rýžových nebo jáhlových)
špetka skořice
Postup:
Na suché pánvi orestujeme směs nakrájených ořechů a vloček. Do misky přelijeme MILKO Řecký jogurt 0 % tuku, který zasypeme orestovanou směsí ořechů a vloček. Na závěr přelijeme medem dle chuti, posypeme skořicí a ozdobíme malinami.
Tip na pohyb
V MHD si nesedejte. S ohledem na ostatní cestující zvedněte pravou nohu pokrčenou v koleni a vydržte tak 10 s. Nezapomeňte se přitom pro své bezpečí přidržovat tyče. Poté vystřídejte nohy.
SVAČINA PRO 5. DEN
Ředkvičky na másle s jogurtovým dipem
2 porce
Ingredience:
700 g ředkviček
30 g másla
3 MILKO Řecké jogurty 0 % tuku
jarní cibulka
sůl, pepř
Postup:
Ředkvičky orestujeme na másle. Z MILKO Řeckého jogurtu 0 % tuku uděláme svěží dip s přidáním cibulky, soli a pepře. Můžeme dochutit i česnekem nebo oblíbeným kořením. Recept vychází na 2 porce.
Tip na pohyb
Jednu z ingrediencí pro své dnešní jídlo umístěte na nejvyšší polici v kuchyňské lince. Natahujte se pro ni přes špičky a než po ní finálně sáhněte, 10x se přehoupněte ze špiček na paty a zpět.
VEČEŘE PRO 5. DEN
Špagety s cuketovou omáčkou
1 porce
Ingredience:
100 g bezvaječných nebo proteinových špaget
500 g cukety
0,5 dl olivového oleje
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
2 stroužky česneku
lžička čerstvé bazalky
sůl, pepř
Postup:
Cukety důkladně omyjeme, odstraníme konce a nastrouháme ji na hrubo. Na pánvi rozehřejeme olej a cuketu podusíme. Osolíme a opepříme, přidáme bazalku a rozdrcený česnek a dusíme dalších 10 min. Jakmile změknou, přidáme k nim MILKO Řecký jogurt 0 % tuku a rozmixujeme. Vzniklou omáčkou pak přelijeme uvařené špagety.