DEN 21.
SNÍDANĚ PRO 21. DEN
Sněhové müsli
2 porce
Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
2 vejce
6 lžic kvalitní nezapékané směsi müsli (doporučujeme si vyrobit svou variantu doma)
½ dl olivového oleje
lesní med nebo javorový sirup
špetka skořice
lístek máty
Postup:
Směs müsli vsypeme do misky. Ušleháme bílky s olivovým olejem do sněhu a smícháme je s MILKO Řeckým jogurtem 0 % tuku. Celou směs pečlivě promícháme a zalijeme s ní müsli. Potom vše polijeme javorovým sirupem nebo medem. Nakonec můžeme ozdobit skořicí a lístkem máty.
Tip na pohyb
Při dávání nebo vyndavání věcí do myčky/pračky/skříně držte pozici dřepu s rovnými zády.
SVAČINA PRO 21. DEN
Brokolicový salát s jogurtem
1 porce
Ingredience:
2 hrnky brokolice
červená cibulka (podle chuti)
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
stroužek česneku
2 lžíce agávového sirupu
citronová šťáva
lžička soli
pepř
Postup:
Brokolici nakrájíme na menší kousky a necháme v páře změknout. Cibulku pak nakrájíme nadrobno. MILKO Řecký jogurt 0 % tuku smícháme s agávovým sirupem, citronovou šťávou, rozdrceným česnekem, solí a pepřem do chutného dipu. Dip nakonec smícháme se zeleninou. Pokud chcete, můžete přidat i nadrobno nakrájenou a osmaženou slaninu (cca 4 plátky).
Tip na pohyb
Než vyhodíte odpadkové pytle do popelnice, vydržte co nejdéle s upaženýma rukama.
VEČEŘE PRO 21. DEN
Zeleninový kuskus
1 porce
Ingredience:
40 g celozrnného kuskusu
1 nastrouhaná mrkev
1/2 nastrouhaného celeru
1 hrst nakládané kukuřice
1 menší hrst piniových ořechů
1 hrst sušených hub
1 špetka soli
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
2 polévkové lžíce olivového oleje
Postup:
Kuskus připravíme tak, že jej vložíme do vroucí osolené vody, necháme povařit 10 min. a dalších 10 min. odležet. Mezitím nastrouháme celer a mrkev. Veškeré ingredience vmícháme do kuskusu, polijeme MILKO Řeckým jogurtem 0 % tuku, posypeme piniovými oříšky a na závěr to celé zapečeme po dobu 15 min. v předehřáté troubě na 180 °C .