DEN 19.
SNÍDANĚ PRO 19. DEN
MILKO Řecký jogurt
2 porce
Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
lžíce medu
vlašské ořechy nebo jiné ořechy
Postup:
Do pohárku dáme MILKO Řecký jogurt 0 % tuku, posypeme na pánvi orestovanými ořechy pro lepší chuť, a polijeme medem. Pokud chceme, můžeme přidat i skořici s nastrouhaným jablkem.
Tip na pohyb
Pusťte se do vytírání podlahy. Navlékněte si mycí rukavice s dlouhými vlákny a přejděte do pozice planku. Jednou rukou stírejte podlahu a druhou držte stabilitu v pozici. Mějte rovná záda a zpevněné tělo.
SVAČINA PRO 19. DEN
Lívance se sirupem a ovocem
1 porce
Ingredience:
90 g celozrnné špaldové mouky
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli
1 vejce
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
100 ml polotučného mléka
čekankový sirup
různé ovoce (jahody, hrozny, borůvky…), na které máme chuť
Postup:
Zhněteme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, mléko a MILKO Řecký jogurt 0 % tuku do hladkého těsta. Necháme ho asi 5 minut odpočinout. Pokud se vám bude zdát těsto husté, můžete přidat ještě trochu mléka. Lívance pak smažíme z obou stran a podáváme je polité sirupem. Ovoce si k lívancům nakrájíme na kostičky (můžeme si udělat i takový menší mix). Recept vychází na 3 porce.
Tip na pohyb
Když ležíte v posteli, lehněte si na záda, upažte a dlaně natočte k zemi. Pokrčte kolena, aby směřovala ke stropu, a nechte je spadnout doleva a hlavu otočte doprava. Protáhnou se vám zádové svaly. Cvik opakujte i na druhou stranu. (3×)
VEČEŘE PRO 19. DEN
Těstoviny s tuňákem a jogurtem
1 porce
Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
1 menší cibule
½ hrnku kukuřice
těstoviny
1 vejce
Postup:
Uvaříme si oblíbené těstoviny (doporučujeme vřeténka) a cibuli si nakrájíme nadrobno. Vajíčko uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky. V jednoduchosti je krása, proto všechny ingredience smícháme a podle chuti přidáme sůl.