DEN 18.
SNÍDANĚ PRO 18. DEN
Jogurtová pochoutka
2 porce
Ingredience:
150 g mraženého ovoce (dle chuti, maliny, borůvky, jahody, nebo směs různých)
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 polévková lžíce medu
Postup:
Než začneme s přípravou, ovoce nerozmrazíme, necháme je do poslední chvíle v mrazáku. I MILKO Řecký jogurt 0 % tuku vyndáme z lednice těsně před přípravou.
Mražené ovoce dáme do kuchyňského robota a rozmixujeme. Přidáme MILKO Řecký jogurt 0 % tuku, med a cca 1 minutu mixujeme, aby se chutě pořádně promíchaly. Podle chuti můžeme ještě přidat další lžíci medu. Zbylou směs můžeme přelít do speciálních formiček a nechat zmrazit.
Tip na pohyb
Zkuste si dnes pohlídat, abyste ušli alespoň 10 000 kroků.
SVAČINA PRO 18. DEN
Jogurtový dortík s meruňkami
1 porce
Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
piškoty
meruňkový kompot
meruňkové pyré
müsli
Postup:
Do sklenice nasypeme na dno pár piškotů. Na ně nandáme vrstvu meruňkového pyré. Následuje vrstvu MILKO Řeckého jogurtu 0 % tuku, na který dáme opět vrstvu piškotů. Pak naskládáme nakrájenou meruňku z kompotu a zakápneme trochou kompotové šťávy, aby se piškoty nasákly. Dále vrstvíme a navrch posypeme müsli.
Tip na pohyb
Během toho, co na něco nebo na někoho čekáte, případně během pauzy udělejte 2× 10 dřepů. Můžete i s výskokem.
VEČEŘE PRO 18. DEN
Buchtičky s jogurtovo-pudingovým krémem
1 porce
Ingredience:
Buchtičky:
35 g MILKO Másla
165 g špaldové hladké mouky
21 g droždí
70 ml mléka
30 g cukru
1 menší vejce
špetka soli
citronová kůra
Krém:
2 MILKO Řecké jogurty 0 % tuku
5 lžic vanilkového pudingu
750 ml mléka
cukr podle chuti, případně jiné sladidlo
Postup:
Do mísy vsypte mouku a vytvořte si uprostřed hromádky důlek, do kterého vlijete vlažné mléko a rozdrobíte do něj droždí. Z krajů hromádky vmíchejte do mléka trošku mouky a vytvořte tak hustější těstíčko. Přikryjte mísu utěrkou a nechte zhruba 30 minut odležet, aby vzešel kvásek. Do misky poté přidejte rozpuštěné MILKO Máslo, cukr, vejce, kůru z citronu a špetku soli a vypracujte těsto, které nechte minimálně hodinu vykynout.
Z vykynutého těsta tvořte malé kuličky, dejte je do pekáče vyloženého pečicím papírem. Mezi kuličkami udělejte trošku rozestupy, protože se v troubě zvětší. Nakonec buchtičky potřete trochou rozpuštěného MILKO Másla. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 175 °C cca na 30 minut. Zatímco se buchtičky pečou, připravte krém. V hrnci zahřejte mléko, za stálého míchání do něj přidejte vanilkový puding a cukr. Jakmile směs zhoustne, odstavte z plotny a vmíchejte MILKO Řecký jogurt bílý 0 % tuku.