DEN 16.
SNÍDANĚ PRO 16. DEN
Jogurtovo mléčná rýže
2 porce
Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 hrneček uvařené a vychladlé rýže (ideálně celozrnné)
1 lžíce medu nebo stévie
ingredience na ochucení dle fantazie (95% čokoláda, strouhaný kokos, mandlové stripsy atd.)
Postup:
Uděláme si základ z MILKO Řeckého jogurtu 0 % tuku a rýže, který promícháme a vložíme na noc do lednice. Ráno jen dosladíme dle potřeby buď medem, stévií, popř. čekankovým sirupem. Nakonec dozdobíme zvolenou přísadou na ochucení, kterou posypeme celou plochu.
Tip na pohyb
Pusťte se do luxování. Při tom dělejte výpady vpřed. Mějte rovná záda a střídejte obě nohy. Při každém výpadu držte v obou nohou pravý úhel a hlídejte, aby koleno přední nohy nepřesahovalo špičku.
SVAČINA PRO 16. DEN
Ředkvičky na másle s jogurtovou omáčkou
1 porce
Ingredience:
700 g ředkviček
30 g másla
3 MILKO Řecké jogurty 0 % tuku
jarní cibulka
sůl, pepř
Postup:
Ředkvičky orestujeme na másle. Z MILKO Řeckého jogurtu 0 % tuku uděláme svěží (tuhou) omáčku s přidáním cibulky, soli a pepře. Můžeme dochutit i česnekem nebo oblíbeným kořením. Recept vychází na 2 porce.
Tip na pohyb
Sedněte si na kraj židle, ruce spojte za hlavou a 15× si s rovnými zády stoupněte a opět sedněte. Opakujte alespoň 2× denně.
VEČEŘE PRO 16. DEN
Odlehčený bramborový salát
1 porce
Ingredience:
500 g malých brambor
2 MILKO Řecké jogurty 0 % tuku
1 menší cibule
½ chemicky neošetřeného citronu
4 lžíce jablečné šťávy
1 salátová okurka
sůl
2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
pepř, kmín
1 svazek petržele
1 lžíce vlašských ořechů
Postup:
Brambory pořádně omyjeme a vaříme ve slupce 15 min. Mezitím oloupeme cibuli a nasekáme ji na jemno. Z omytého citronu ostrouháme najemno kůru a vymačkáme šťávu.
Citronovou kůru a šťávu smícháme s cibulí, brusinkami a jablečnou šťávou. Vše přivedeme k varu a poté sejmeme z plotýnky.
Okurku oloupeme a rozkrájíme podélně na čtvrtky. Semínka odstraníme a čtvrtky okurky nakrájíme na tenké plátky. Smícháme MILKO Řecký jogurt 0 % tuku a slunečnicový olej. Ochutíme pepřem, solí a špetkou kmínu. Petrželku omyjeme, osušíme, otrháme lístky a nasekáme nahrubo. Na suché pánvi opražíme posekané ořechy, až se rozvoní.
Brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Zlehka smícháme s okurkou, petrželkou a jogurtovou omáčkou. Salát podáváme posypaný ořechy.