DEN 11.
SNÍDANĚ PRO 11. DEN
Lívance se sirupem a ovocem
2 porce
Ingredience:
90 g celozrnné špaldové mouky
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli
1 vejce
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
100 ml polotučného mléka
čekankový sirup
různé ovoce (jahody, hrozny, borůvky…), na které máme chuť
Postup:
Zhněteme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, mléko a MILKO Řecký jogurt 0 % tuku do hladkého těsta. Necháme ho asi 5 minut odpočinout. Pokud se vám bude zdát těsto husté, můžete přidat ještě trochu mléka. Lívance pak smažíme z obou stran a podáváme je polité sirupem. Ovoce si k lívancům nakrájíme na kostičky (můžeme si udělat i takový menší mix). Recept vychází na 3 porce.
Tip na pohyb
Při luxování dělejte výpady. U obou nohou (vpředu i vzadu) držte v kolenou pravý úhel, špičkami nepřekračujte úroveň kolene. Hlídejte si rovná záda. Zopakujte 10×.
SVAČINA PRO 11. DEN
Avokádová pomazánka s rajčatovým salátem
1 porce
Ingredience:
zralé avokádo
kyselá okurka
4 lžíce MILKO Řeckého jogurtu 0 % tuku
sůl, pepř
cherry rajčátka
pažitka
červená cibule
kapka olivového oleje
proteinový/lisovaný chlebík – prostě něco zdravě dietního 🙂
Postup:
Avokádo v misce rozmačkáme vidličkou a přidáme na jemno nakrájenou kyselou okurku. Přidáme MILKO Řecký jogurt 0 % tuku, osolíme, opepříme. Pořádně ingredience promícháme.
Pokrájíme rajčátka, přidáme trochu na jemno nakrájené cibule, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Salátovou směs pořádně promícháme.
Na chlebík namažeme avokádovou pomazánku, posypeme salátem a navrch trochu pokrájenou pažitkou.
Tip na pohyb
Opřete se rukama o stůl, obě nohy mějte mírně vzadu a přitahujte se jakoby klikem. Opakujte alespoň 15×.
VEČEŘE PRO 11. DEN
Špagety s cuketovou omáčkou
1 porce
Ingredience:
100 g bezvaječných nebo proteinových špaget
500 g cukety
0,5 dl olivového oleje
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
2 stroužky česneku
lžička čerstvé bazalky
sůl, pepř
Postup:
Cukety důkladně omyjeme, odstraníme konce a nastrouháme ji na hrubo. Na pánvi rozehřejeme olej a cuketu podusíme. Osolíme a opepříme, přidáme bazalku a rozdrcený česnek a dusíme dalších 10 min. Jakmile změknou, přidáme k nim MILKO Řecký jogurt 0 % tuku a rozmixujeme. Vzniklou omáčkou pak přelijeme uvařené špagety.